Istoria trupei

Grupul ia fiinta in toamna anului 1983, la Brasov, la initiativa a trei studenti: Marcel Boca, Florian Stoica si Victor Lenghel si debuteaza la Casa de Cultura a Studentilor.

Prima perioada e definita de cautari de stil muzical si de personal. Canta in special in concerte, gale si manifestari studentesti (Serbarile Zapezii, Galele Amfiteatru, Festivalul Top T, Galele Costinesti). In 1984 grupul primeste noi membri: Gabi Isac si Lucian Murzea, inlocuit ulterior de Pavel Stelu. O prima piesa, "Fachir valah" (pastrata in repertoriul curent), devine binecunoscuta in mediul studentesc al acelor vremuri.

Anii '80 pot fi definiti ca o cautare a identitatii muzicale, componenta "de aur" a acelei perioade cuprinzandu-i pe cei sus mentionati, alaturi de Mihai Pascu - bas si Ramiro Junger - clape. O formula ce-i va duce neintarziat spre culmea succesului. Incununati cu premiul I la Interpretare si cu diploma obtinuta de Florian Stoica pentru Cel Mai Bun Solist Rock la festivalul "Constelatii Rock '85" de la Ramnicu-Valcea, brasovenii de la Conexiuni sunt invitati in studiourile Radiodifuziunii Romane sa imprime doua piese. Astfel ies la rampa doua viitoare hit-uri: "Fosta iubire" si "Invins doar pentru o clipa".

Conexiuni participa la toate manifestarile specifice perioadei, (festivaluri, concerte, spectacole), reusind sa atraga atentia generala cu elemente care le vor defini de-acum inainte stilul: vocea personala a lui Florian, refrene fredonabile, texte de larga rezonanta, asadar, un rock cantabil.

In 1986 obtin Premiul de Popularitate la Festivalul Primavara Baladelor si Premiul I la Festivalul Top T de la Buzau. In acelasi an, Pavel Stelu pleaca din grup, iar la bas trece Mihai Pascu. Trupa e premiata si la Festivalul Artei si Creatiei Studentesti de la Brasov; Florian Stoica este si aici desemnat "Cel mai bun solist al Galelor".

In mai 1987 are loc concertul de adio al formatiei (alaturi de Compact si de Dida Dragan). Ramiro se stabileste in Germania, Boca si Stoica absolva facultatea, avand obligatia de a se prezenta la posturi in alte orase.

In perioada '88-'89, trupa are aparitii sporadice (1988 la Brasov; dupa 18 luni de absenta publicul le face o primire calda, semn ca nu i-a uitat; in aprilie 1989 canta din nou cu Ramiro, revenit in tara, ca student strain; in noiembrie 1989 canta la Cluj-Napoca, in cadrul unui festival organizat de CD Radio.

Anul 1990 reprezinta un nou inceput; la initiativa lui Victor Lenghel grupul se reface, reincepand travaliul muzical. Victor Solomon - chitara, este noul venit, alaturi de mai vechii Florian, Victor si Gabi. Participari la manifestari diverse, prezente in topuri, videoclipuri, toate acestea reusind sa readuca popularitatea numelui Conexiuni in toata tara.

Anul 1993 aduce un nou membru - chitaristul Nelu Miclos (ex Experimental). La Festivalul "Rock '92" deschid concertele Uriah Heep si Ian Gillan Band. In martie 93 este lansat primul disc, intitulat "Tot ce-as vrea sa-ti spun", promovat printr-un turneu national in 28 de orase, alaturi de formatia Compact si prin realizarea primelor 3 videoclipuri, in regia lui Dan Manoliu, TVR (Tu, Fosta iubire si Viata de rocker). Piesa Viata de rocker obtine locul 1 in topul revistei Rock Pop & Show. Grupul ocupa locul 9 in topul anual al celor mai bune formatii romanesti, in clasamentul revistei Vox Pop Rock, iar Victor ocupa locul 7national la categoria "Cei mai buni bateristi").

In septembrie '93, in cadrul Festivalului international "Rock '93", Conexiuni asigura alaturi de Holograf deschiderea concertului Scorpions - moment important in cariera trupei.

Anul 1994 aduce in Conexiuni doua noi nume: Liviu Anghel - voce (ex Metalchrist) si George Nemeznic - bas (ex Pansament). Usoare nemiscibilitati ii determina pe Gabi Isac si Florian Stoica sa paraseasca temporar grupul. Apar piese noi, un suflu nou creativ. Canta la Ambasada Ungariei, Galele Tele7 abc nerefuzand nici un angajament.

In mai 1996 are loc lansarea casetei Viata de rocker, colaj de piese din perioada '93-'94. In toamna aceluiasi an, beneficiind de sprijinul Consiliului Judetean Brasov, trupa Conexiuni efectueaza un schimb cultural deosebit, cu artisti din localitatea Holstebro, Danemarca. Conexiuni au cantat pe scena alaturi de trupe de renume international: Scorpions, la Bucuresti, in 1993, Saxxon si Paradise Lost, la Festivalul "Rock '94", iar in 2004 in deschiderea concertului Europe, la Brasov.

In intreaga sa activitate, grupul a obtinut un bun feed-back de audienta, hit-urile sale ramanand in memoria a generatii si generatii de melomani.

Anul 1997 reprezinta reintoarcerea la formula de baza: Florian Stoica revenit la pupitrul vocal, Gabi Isac "Bastanu" la bas, alaturi de Solo la chitara si Victor la tobe. Apare un nou album, intitulat "Lumea marionetelor", ale carui piese sunt promovate printr-un turneu de cluburi (Lumea marionetelor, Spune-i, Mai ramai putin, Lacrimi in zadar, sunt bine primite de fanii trupei). Radio Romania a clasat melodia "Mai ramai putin" pe primul loc in topul celor mai bune balade produse de-a lungul anilor.

Anul 2000 reprezinta plecarea lui Victor Solomon la nou infiintatul grup Bosquito. Fara una din piesele de baza, Conexiuni intra intr-o perioada de hibernare. Victor Lenghel activeaza ca organizator de spectacole, Gabi Isac isi deschide propriul studio de inregistrari. Se continua activitatea colaborand cu diversi instrumentisti fie sub titulatura originala, fie in proiecte separate.

Anul 2003. Alaturi de trio-ul Florian, Victor si Gabi, apar forte proaspete: Horatiu Bodocan - chitara si Monel Puia - clape. Pofta de cantat e maxima. Rezultatul? Concerte, piese noi, refrene cantabile.

Anul 2004 reprezinta redesteptarea ...conexiunilor. Victor Solomon revine in grupul "mama" cu un suflu proaspat, insufland o energie pozitiva. Se reorchestreaza piesele vechi. Apare oportunitatea deschiderii concertului Europe, in luna august, in Brasov. Sansa de a completa palmaresul international, de care trupa s-a achitat din plin, printr-o prestatie pe masura. La scurt timp sunt prezenti la intalnirea Motociclistilor din Brasov, piesele vechi avand o buna receptivitate. Ivita pe neasteptate, o problema de sanatate il impiedica pe Victor sa-si continue activitatea.

In anul 2007 surmontat dupa problemele cu care s-a confruntat, tobosarul Victor Lenghel reaprinde focul Conexiunilor, adunand in jurul sau instrumentisti de valoare cu o pofta de cantat deosebita si cu idei de piese noi. Festivaluri, concerte, evenimente diverse, piese noi, reorchestrari de piese vechi... intr-un cuvant, trupa pulseaza, deci exista! Probleme personale il determina pe Florian Stoica sa paraseasca trupa, locul sau fiind luat de Liviu Anghel (Tutu), pentru cateva luni.

Anul 2008 este un an jubiliar, circumscriindu-i o componenta improspatata, un sound revigorat, un nou material de album si o prezenta feminina in postura de solist vocal - Adina Dragoescu, aspect ce denota nevoia de nou si de evolutie. Noile piese Conexiuni au fost promovate in evenimentele la care trupa a performat in 2008, mentionand 2 concerte in Club Scena, cu prilejul Zilei Femeii, la Saint George Rock Night (Sfantu Gheorghe) sau la Zilele Brasovului. Un eveniment important in decursul anului 2008 este si participarea trupei Conexiuni la Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia, editia a 38-a, unde i se acorda Premiul "Teo Peter", o distinctie meritata si onoranta. In cadrul aceluiasi festival se remarca viitoarea solista a trupei - Brigitta Balogh, care la doar 19 ani cucereste "Premiul de popularitate".

Inceputul lui 2009 gaseste trupa in formula Brigitta Balogh- vocal, Marius Pop - chitara, Cristi Iakab - chitara, Mihai Ardelean - clape, Monel Puia - bas si Victor Lenghel - tobe.

Interesat de noi orizonturi care sa-i puna in valoare talentul, Marius pleaca la Bucuresti, acceptand un angajament in trupa lui Smiley si demarand un proiect propriu,  fusion - Marius Pop & The M Theory.

Intre timp CONEXIUNI incearca revenirea la... matca masculina, continuand cu Cristi Iakab la voce, iar pentru o scurta perioada, august - decembrie 2009, alaturandu-se trio-ului Cristi - Monel - Victor, o mai veche cunostinta, claviaturistul Walter Dionisie. Distantele si diferentele de opinii isi spun, insa, cuvantul.

Vara anului 2010 gaseste trupa intr-o componenta 100% brasoveana si masculina: o voce proaspata - Bogdan Apuscasitei, binecunoscutul chitarist rock Horatiu Bodocan, alaturi de Monel - clape, bas si Victor la tobe.

Un ultim retus de formula in 2011 si totodata, un mare pas inainte, prin noile achizitii: Alex Mihalcea - chitara si Catalin Dobre - vocal. Rezultatul? Sunet simplu, omogen, in forta, alaturi de fantezie interpretativa.

Feedback-ul publicului cules dupa primele doua aparitii live, in cursul lunii septembrie, certifica un lucru: CONEXIUNI sunt din nou pe drumul bun!

Cu versuri ce ajung la inima, cu o linie melodica a pieselor cand dura, cand melancolica, grupul isi declina la modul prezent personalitatea in muzica romaneasca.