Marius Pop - chitara

Marius Pop - chitara

Marius a inceput sa cante la chitara la varsta de noua ani si este in mare masura autodidact. Crescand intr-un mediu cat se poate de legat de muzica, cantatul la chitara a fost o alegere cat se poate de logica. La 13 ani, Marius a inceput sa cante cu prima sa trupa, Gral, cu care a inregistrat cateva demo-uri, a cantat la foarte multe festivaluri si concerte prin toata Romania si a fost foarte aproape de un contract cu o casa de discuri, acesta nemaimaterializandu-se in cele din urma. Gral a inceput ca trupa power, dar a trecut pe parcurs prin schimbari de stil, ajungand in cele din urma la o combinatie de rock si rap-metal cu influente din folclorul balcanic.

Marius a plecat din Gral pentru a se alatura trupei Thamyras, cu care a cantat mai bine de trei ani prin toata tara. Thamyras aborda un rock progresiv, dar in timp s-a orientat spre un sound pop-rock. Din trupa au mai facut parte de-a lungul timpului si Vlady Sateanu si Gabi Dragan, actualmente sectia ritmica a formatiei “Sarmalele Reci“. In aceeasi perioada in care a cantat cu Thamyras, Marius a colaborat si cu Shekinah, o trupa condusa de Andy Ghost, acum solist al cunoscutei trupe Altar. De asemenea, a inceput sa isi indrepte atentia spre jazz, cantand cu Jazz Today si Play Off, cu care a sustinut un numar mare de concerte, iar la unul dintre acestea a fost insotit pe scena Teatrului de Stat din Oradea de Alapi Istvan, chitarist al trupei maghiare Edda si unul dintre cei mai apreciati chitaristi din Ungaria.

A parasit Thamyras pentru a se alatura trupei Desperado, cea mai cunoscuta trupa de country si southern rock din Romania, cu care a sustinut timp de cateva luni un numar mare de concerte in toata Romania. Tot in aceasta perioada s-a alaturat trupei Headliner, care l-a motivat mai mult pe partea de jazz si l-a indreptat spre directia fusion-progresiv, care este una dintre preferatele sale pana in ziua de azi. Marius continua si in ziua de astazi sa cante cu Headliner, trupa din care face parte si Ovidiu Cristian, bateristul de la Desperado, si cu care a castigat Marele Premiu la editia din 2007 a prestigiosului Festival de Jazz de la Sibiu.

A urmat o perioada ca membru al trupei Raza, pe care a parasit-o insa amiabil si a acceptat propunerea de a fi membru in trupa Conexiuni, care a impartit scena de-a lungul timpului cu nume ca Europe si cu care a cantat. Conexiuni se bucura in acest moment de un come-back reusit, repetand, lucrand la piese noi si cantand in mai multe orase.

In perioada in care a cantat cu Raza, Marius a inregistrat, produs si cantat o piesa ("Got To Have Faith"), pentru Europe Tribute Project, un CD care urmeaza sa fie pe piata in curand. Proiectul i-a prilejuit lui Marius colaborarea cu David Akesson solistul vocal al trupei suedeze Moonlight Agony, care a inregistrat vocea pentru piesa. In aceeasi perioada, Marius a dat curs invitatiei Madalinei Manole de a canta in trupa ei la Festivalul Callatis 2007.

Pe langa trupa Conexiuni, care ramane principala sa activitate, Marius lucreaza in acest moment la un album solo fusion. Piesa “Hey Dude", pe care o puteti asculta pe site, este o mostra din acest proiect, iar Marius spera ca ea va atrage atentia caselor de productie interesate.

Galerie foto

Marius Pop - chitara Marius Pop - chitara Marius Pop - chitara Marius Pop - chitara Marius Pop - chitara Marius Pop - chitara Marius Pop - chitara Marius Pop - chitara